Utama | Halaman Ahli Username: Password:
 

 

 

  Utama Produk Belian Pelan Testimoni Info Syarikat Berita FAQ Hubungi Admin  
 
 
Statistik
ID Penaja : AnnaSariff
Nama : Siti Marhana Binti Sariff
No Hp : 0177189518
Email : annasariff84@gmail.com
 
Statistik
Username :
Password :
Lupa password
 
 
Statistik
Jumlah Ahli : 330
Ahli VIP : 38
Pelawat Online : 6
Jumlah Lawatan : 65896
 
Admin
hubungi admin
Hubungi Admin
Email:
c2joy4life@gmail.com
HP: 0179749769
 
Ahli Baru

 Mazliani Ab lajis :: Thu,17,Jun,2021

 olqtjqsrix :: Thu,15,Apr,2021

 ciopqksyva :: Thu,15,Apr,2021

 dinamaarfn :: Thu,15,Apr,2021

 bfzenqgorh :: Wed,14,Apr,2021

 ukqutiurap :: Wed,14,Apr,2021

 xztmkvpvor :: Wed,14,Apr,2021

 luxwdotgxu :: Wed,14,Apr,2021

 jwqemqoirb :: Wed,14,Apr,2021

 jppddvixkl :: Wed,14,Apr,2021

 xevziaeuuf :: Wed,14,Apr,2021

 lqkabywhlq :: Wed,14,Apr,2021

 emsbrowkde :: Wed,14,Apr,2021

 hxywfeuqqo :: Wed,14,Apr,2021

 kfnetiwsjt :: Wed,14,Apr,2021

 mjwzhhonuo :: Tue,13,Apr,2021

 advtgsjxzt :: Tue,13,Apr,2021

 xvgmhxtsek :: Tue,13,Apr,2021

 zghdbeiwmy :: Tue,13,Apr,2021

 khmqprwkpw :: Tue,13,Apr,2021
 
Berita
:: Fri,01,May,2020 ::
Pengumuman Pakej Harga Baru Mulai 1 Mei 2020 -

Mulai 1 Mei harga baru berkuatkuasa untuk seluruh Malaysia

Pakej Silver RM330

Pakej Gold RM1000

Pakej Platinum RM2300

 
Wakil
admin ( 309 )
suhailah92 ( 5 )
analiana07 ( 4 )
Fayzal769 ( 4 )
AnnaSariff ( 2 )
 
Berita
 
 

Susu Colostrum C2JOY

Kolostrum adalah susu yang dihasilkan oleh lembu betina dalam tempoh 48 jam pertama selepas melahirkan. Kolostrum mengandung faktor kekebalan tubuh, faktor pertumbuhan dan faktor nutrisi yang sangat diperlukan oleh manusia. Kolostrum lembu (Bovine Colostrum) paling sama dengan kolostrum yang dimiliki oleh manusia dan empat kali lebih kaya atau lebih banyak faktor imunnya dari kolostrum manusia.
 
Kolostrum yang terkandung pada ruicao C2Joy diambil saat 0 – 6 jam setelah lembu melahirkan di New Zealand, iaitu merupakan daerah peternakan lembu yang terbaik di dunia yang bebas polusi, imunisasi, suntikan hormon, antibiotik, bebas penyakit kuku dan mulut.
 
Susu KoloStrum C2Joy merupakan campuran Susu KOLOSTRUM dan Formula KALSIUM ALAMI dengan kualiti TERBAIK. Tiap sachet mengandung 300 mg IgG dan 600 mg TruCal (kalsium alami).

Manfaat Susu C2JOY:
Meningkatkan rasa segar secara keseluruhan
Memelihara kekuatan tulang
Meningkatkan kekebalan tubuh
Meningkatkan dan memperbaiki sistem metabolism tubuh
Memperlambat proses penuaan, awet muda
Meningkatkan daya ingat
Mengurangi lemak tubuh tanpa diet
Memperbaiki jaringan kulit
Menurunkan kadar kolesterol dan kadar gula darah
Memelihara kekuatan tulang (Osteoporosis dan Persendian)
Memelihara fungsi hati, jantung, ginjal, paru-paru, dan saluran pernafasan
Membentuk otot tanpa lemak
Melawan virus, bakteria, kuman
Anti Alergi, Anti Peradangan dan Anti Toksin
Menormalkan tekanan darah
Memperbaiki sistem DNA & RNA
Yang penting produk HALAL dan diluluskn KKM serta mendapat pengiktirafan antarabangsa iaitu FDA.

Sesuai untuk semua peringkat umur..
Kurang susu badan, buasir sembelit, darah tinggi dan rendah, kencing manis, jerawat, migrain, sakit dan lenguh2 badan, kencing tidak lawas, kanser dan tumor, ibu mengandung, lumpuh, strok dan sebagainya..insyaallah berkesan!!
CARA PENGGUNAAN
: 1 SACHET PAGI KE DALAM 200ML AIR SUAM DAN DIMINUM KETIKA PERUT KOSONG / SEBELUM SARAPAN.
: 1 SACHET SEBELUM TIDUR.
 
(Untuk anak2 dibawah umur 12tahun..kurangkan penggunaan kepada 1/2 sachet setiap pengambilan)
Bancuh dengan air suam, elakkan AIR PANAS !!

C2JOY adalah produk minuman berfungsi untuk kesihatan sekeluarga, C2JOY menawarkan 2 komposisi yang sangat penting untuk menjaga kesihatan harian kita, iaitu susu Kolostrum nutritif terbaik berasal dari ternakan New Zealand dengan kandungan IgG sebanyak 2.25% / 15g dan TruCal® komposisi Kalsium yang sempurna yang semula jadi yang diekstrak dari susu 2.7% / 15g.

Mengapa C2JOY menggabungkan TruCal® dengan Colostrum?
Susu Kolostrum C2JOY diperoleh daripada " First Milk"Iaitu 0-6 jam selepas lembu melahirkan di New Zealand yang mempunyai ladang organik yang terbesar di dunia dan bebas pencemaran. Kolostrum Susu Pertama mengandungi 20% IgG, adalah colostrum yang berkualiti tinggi. Komposisi Kalsium di C2JOY bukan kalsium sintetik tapi kalsium natural dan bukan diekstrak dari tulang binatang atau Lumput laut tapi langsung diekstrak daripada Susu yang alami, bio-technology ini merupakan satu penemuan terbaru di dunia pada tahun 2009 yang dihasilkan oleh Glanbia Nutritional dari Amerika, pengeluar nutrisi yang terbesar di dunia.

Formula ini dipanggil TruCal®, komposisi yang 99.9% hampir sama dengan komposisi tulang kita Kolostrum menyediakan faktor-faktor pertumbuhan dan kekebalan tubuh yang menunjang kehidupan serta menyediakan gabungan vitamin dan mineral yang sempurna guna memastikan kesihatan, kecergasan dan pertumbuhan bayi baru lahir. Setiap tetesnya mengandung janji kehidupan: immunoglobulin atau anti bodi, faktor-faktor pertumbuhan, vitamin, mineral, enzim, asid amino dan banyak sebatian-sebatian lain yang direka untuk membantu tubuh menghadapi serangan sepanjang hayat dari bermacam-macam virus, bakteria, alergi dan toksin yang cenderung merosakkan.

Pentingnya KOLOSTRUM
Kolostrum mengandungi faktor imun yang berguna untuk menjaga keseimbangan sistem imuniti dalam tubuh ertinya ketika sistem kekebalan tubuh mengalami penurunan maka kolostrum dapat meningkatkan sistem kekebalan tubuh tapi saat tubuh mengalami peningkatan sistem kekebalan tubuh yang berlebihan (auto imun) maka kolostrum boleh menekan sistem kekebalan tubuh kepada keadaan normal. Colostrum juga mengandungi faktor pertumbuhan yang baik untuk pertumbuhan dan perkembangan kanak-kanak, mengekalkan stamina orang dewasa dan orang tua. Setelah masa puber terlewati, tubuh manusia akan mengalami proses penuaan dengan menghasilkan imun (kekebalan) dan faktor pertumbuhan (growth factor) yang makin menurun jumlahnya, yang mana sangat diperlukan untuk melawan penyakit dan menyembuhkan luka pada bahagian badan. Colostrum adalah satu-satunya sumber semulajadi sebagai komponen memberi kehidupan. Penyelidikan beribu-ribu tahun yang lalu telah menunjukkan kemungkinan kolostrum akan bermanfaat untuk beraneka ragam keadaan tetapi tidak terhad untuk: kerosakan sistem kekebalan tubuh, keadaan anti-keradangan, jangkitan kulat, jangkitan bakteria dan virus penjagaan mulut, pengawalan berat badan, ketidak teraturan pencernaan, kesihatan harian dan kecergasan, kerosakan saraf dan alergi.

Kenapa Colostrum diambil dari lembu?
Seorang ibu banyak mengalami pencemaran oleh berbagai macam faktor persekitaran dan organisma sehingga sistem kekebalan dalam tubuhnya akan membentuk antibodi selama hidupnya. Dalam pemindahan imun (imun) pasif bagi manusia dalam bayi mereka dilakukan di rahim melalui plasenta. Untuk binatang mamalia lain yang tidak memindahkan antibodi melalui plasenta ini seperti kuda, babi, lembu ini maka bayi mereka mendapat imuniti pasif setelah dilahirkan melalui Kolostrum. Oleh itu, kandungan faktor kekebalan atau imunoglobulin yang terkandung dalam colostrum lembu lebih tinggi daripada kolostrum manusia.

Kolostrum New Zealand dikenal sebagai sumber kolostrum dunia. Mengapa ?
Kerana dikumpulkan hanya dari sapi yang sehat, tidak mngandung pestisida, antibiotik dan hormon. New Zealand juga mempunyai kelebihan lain karena setiap 3 bulan ada kelahiran bayi sapi sehingga kolostrum dapat dikumpulkan setiap 3 bulan sekali. Ini bermakna colostrum NZ dikumpulkan banyak dan segar dari penternak dan boleh diproses segera, seperti susu. Ini adalah kelebihan yang jelas kerana pemprosesan yang teliti, yang dikumpulkan dalam suhu rendah (7 ° C) dan dirawat dengan teknologi tinggi akan menghasilkan colostrum dengan komposisi aktif. Di negara lain, Colostrum sedikit supaya ia dikumpulkan terlebih dahulu sehingga jumlah yang cukup baru diproses. Teknik pembekuan cepat dan teknik pencairan cepat sebelum pemprosesan menyebabkan pemusnahan molekul protein dan boleh menyebabkan kemusnahan kesatuan dan aktiviti biologi imunoglobulin, faktor pertumbuhan dan komponen biologi aktif yang lain.

Kelebihan lembu New Zealand:
Makan rumput di padang rumput semulajadi (bebas daripada racun perosak, bebas pencemaran, antibiotik dan hormon) Sudah pasteurCuaca dan suhu sesuai dengan keupayaan untuk meningkatkan ternakanTidak diberi imunisasi yang berlebihanLembu adalah sihat: bebas dari kuku dan penyakit mulutJumlah susu yang diperolehi sangat banyak sehingga prosesnya mudah tanpa banyak menunggu dikumpulkan sama seperti mana-mana negara lain kerana jika menunggu bermakna ia perlu dibekukan dan ini akan merosakkan molekul protein dan komponen lain yang terkandung dalam susu ini.Kualiti dan konsistensi termasuk pemprosesan dan pengedaran mengikut piawaian ISO 9001 yang mengesahkan melalui kemudahan ujian dan pemprosesan makmal. Dengan teknologi dan peralatan canggih Colostrum diproses dan dikeringkan pada suhu tidak melebihi 60 ° C. Dalam erti kata lain kawalan kualiti susu yang ketat, setiap hasil koleksi diuji.

18 FAKTOR KESIHATAN TENTANG KOLOSTRUM C2JOY
1. 20 Jenis Antibodi

2. Immunoglobulins:
IgA : Membentuk pertahanan di air liur, darah serta sistem usus.
IgD : Anti-virus. IgE : Anti-virus.
IgM : Anti-bacteria.
IgG : Melindungi Limpa dan darah serta meneutralkan toksin.

3. Prolin Rich Polypeptide (PRP):
Meningkat dan menstabilkan sistem imunisasi yang lemah atau tidak stabil

4. Lactoferrin:
Mengelakkan pembiakan bakteria. Laktoferin digunakan dalam rawatan penyakit seperti kanser, HIV, herpes (penyakit kelamin), kelesuan kronik, candidiasis dan jangkitan lain.

5. Cytokines:
Antivirus dan antitumor, merawat keradangan (gout) dan kecederaan.

6. Lymphokines:
Pemangkin kepada tindak balas imunisasi.

7. Oligo-polysaccharides dan Glycoconjugate Sugars:
Mengikat bakteria patogen dan menyekat serangannya, menghalang kemasukan Salmonella, Cryptosporidium dan Clostridia dalam sistem usus.

8. Glycoproteins and Trypsin Inhibitors:
Anti-ulcer, melindungi imunisasi & pertumbuhan usus.

9. Lysozyme:
Menghancurkan bakteria dan virus. Digunakan dalam makanan bayi.

10. Leucocytes:
Melambatkan pembiakan virus, menghalang penembusan dinding sel.

11. Lactoperoxidase-thiocynate, Peroxidase dan Xanthine Oxidase Enzymes:
Mengoksidakan bakteria dengan rembesan hidrogen peroksida.

12. Lactalbumins:
Aktif melawan pelbagai bentuk barah (kanser) dan virus, meningkatkan tahap serotonin serta mengurangkan paras cartisol (stabilkan emosi).

13. Epithelial Growth Factor (EGF):
Memangkinkan pertumbuhan kulit dan membaiki tisu dan sel.

14. Insulin like growth factors 1 and 2 (IgF1 and IgF-2):
Memangkinkan pembaikan dan pertumbuhan DNA dan RNA, serta Awet Muda.

15. Transforming Growth Factors A and B (TGF A and B):
Merangsang sel-sel pembiakan dalam tisu perantara dan membantu dalam pembentukan sumsum tulang dan tulang rawan.

16. Platelet Derived Growth Factor (PDGF):
Membantu pembahagian sel dalam tisu penghubung, otot dan fibroblas serta regenerasi.

17. Vitamins and Minerals:
Terdapat jumlah vitamin seperti C, E dan A yang banyak dalam kolostrum untuk anti-oksidan (anti-penuan).

18. Aminoacids:
Diperlukan untuk pertumbuhan dan perkembangan bayi yang baru lahir.

 

FAEDAH SUSU C2JOY

Menentang Selsema dan Alahan
Bagi mereka yang kerap mengambil kolostrum, didapati antibodi badan mereka adalah lebih kuat terhadap penyakit. Badan mereka akan mempunyai komposisi anti-kuman dan anti-toksik, amat berkesan untuk meneutralisasi racun atau toksik yang dikeluarkan oleh kurnan atau virus yang menjangkiti pada dinding sistem pemafasan.

Menghalang Tulang Rapuh
Osteoclasts merupakan sel yang mengakibatkan tulang rapuh dan lemah. Osteoblasts pula sebaliknya secara langsung membantu penghasilan tulang kuat, menghasilkan IgF. Semakin kurang osteoblasts maka semakin tambahnya jumlah osteoclasts, yang dinamakan osteoporosis atau tulang rapuh.

Keseimbangan Kandungan Gula
Seperti yang dinyatakan dalam Journal Diabetis. Kolostrum dapat membantu menukarkan glukosa kepada darah daging manusia, ini justeru merendahkan kandungan gula dalam diabetis secara langsung. Tahap Nitrogen menjadi seimbang membantu mengurangkan berat badan, membantu pesakit diabetis untuk menjaga berat badan yang seimbang.

Menentang Kuman Bakteria Yang Menjangkiti Melalui Makanan dan Air Minuman
Kajian menunjukkan Immunoglobullins dalam kolostrum dapat mencegah dan mengubati penyakit. Komposisi dalam kolostrum seperti laktoferrins dapat membunuh kuman E-Coli. lgF yang terkandung dalam kolostrum dapat melindungi usus daripada jangkitan kuman bakteria dan meneutralkan racun toksin. Kajian juga menunjukkan terhadap respon tindak balas kolostrum terhadap kuman dan penyakit cirit-birit.

Mengurangkan Kesakitan Sakit Otot dan Keadaan Sistem Imunisasi Automatik
Kolostrum susu lembu mengandungi sejenis protein yang kaya dengan PRE dapat menenangkan sistern imunisasi yang terlampau aktif, dan merangsangkan sistem imunisasi yang kurang aktif. Dengan erti kata lain. lanya dapat membantu mengawal sistem imunisasi badan, dan menghalang serta membunuh kuman yang menyerang pada badan manusia.

Mengurangkan Berat dan Lemak Badan
Kolostrum membantu penyerapan glukosa pada otot. menguatkan otot-otot badan dan tenaga. Ini justeru membakarkan lernak badan, mengurangkan lemak badan. Menurut kajian kertas daripada Persidangan Sains dam Perubatan yang diadakan di Australia pada 1998, ahli-alili sukan yang mengambil kolostrum dapat menunjukkan pretasi yang lebih baik, dan dapat memulihkan tenaga mereka dalam masa yang lebih singkat selepas setiap latihan.

Kurus dan stabil hormon
Faktor pertumbuhan dalam C2JOY berfungsi untuk membantu membakar lemak dan menjadikannya sebagai bahan api selain sebagai pembina tisu otot. Untuk menurunkan berat badan, anda hanya perlu membakar lemak, dan memisahkan bahagian otot. Adalah penting untuk mengekalkan tisu otot semasa diet, di mana sokongan tisu otot memainkan peranan dalam meningkatkan metabolisme badan. Otot badan kita juga memainkan peranan dalam membakar lemak dan menghasilkan hormon yang dipanggil IgF1.

 

  

Sertai C2Joy4Life.com dan Anda Akan Dapat Laman Web Seperti Ini Untuk Membina Rangkaian Seterusnya Memaksimakan Pendapatan Anda.

Daftar SEGERA hari ini.. dan kami akan Terangkan LEBIH LANJUT dan BANTU ANDA untuk BERJAYA BERSAMA KAMI.

Laman Utama | Produk | Pelan Pemasaran | Daftar | Hubungi Kami | Login Ahli | FAQ
PENAFIAN : Segala potensi pendapatan yang dinyatakan adalah simulasi apabila promosi yang dijalankan dengan sempurna dan penajaan baru memenuhi setiap peringkat. Tiada jaminan pendapatan tetap dan semua bergantung kepada usaha individu yang terlibat untuk mencapai sasaran pendapatan yang dicadangkan.
C2Joy4Life.com © 2019